Apex University

Main Contractor:
Shepherd Construction
Client:
Liverpool University
Sector:
Education
Package Value:
£210k

The 5950m2 Apex facility was built on land adjacent to the University's Bioscience Building and now accommodates 600 researchers who support the University's health research into infectious diseases, cancer and digestive diseases.

In keeping with the University's Sustainability Agenda, the new building was designed to achieve a BREEAM 'very good' rating, with recycled materials and sustainable timber being used and a heat recovery system being installed to boost the sustainability rating.

MWS Joinery Ltd supplied and fitted door sets and screens, ironmongery, skirtings and mirrors to the WC's  MWS were also responsible for the installation of timber floors to risers and the manufacture and installation of the reception desk.

More projects »

 
Apex University Image 1
Apex University Image 1 Apex University Image 2